BAKAT OCH DESSERTER
VARM CHOKLADBAKELSE MED MANDARIN MARMELAD OCH MANDARINGLASS
RECEPT:
4 pers
1 ägg + 2 äggulor
2 msk socker
150 g mörk choklad
100 g smör
1 tsk marmelad per portion
Vispa ägg, äggulor och socker poröst.
Hacka choklad. Smält smöret, tillsätt chokladen , rör om tills det blandats.
Häll i smörade och sockrade cokotter och grädda i 10 min i 180 grader.
Ta en tesked av mandarin marmelad och kör ber skeden i mitten av chokladbakelsen. Servera med mandaringlass.
MANDARINGLASS
2 grädde
1 burk kondenserad mjölk
2 dl mandarin juice
zest av 2 mandariner
Vispa grädden, tillsätt kondenserad mjök, vispa lie till. Tillsätt mandarinjuicen och zesten, rör om och frys:

Varm choklad bakelse

Äppelkaka

Portokalopita

Portvinskokta päron

Flan

Varm chokladbakelse

Tiramisu

Créme Brûlée

Melon i myntasky

Knickerbockerglory

Cointreau sufflé

Chokladcreme i kopp

Pavlova

Cheesecake

Körsbär & choklad semi freddo

Pistageglass & basilikamarinerade jordgubbar

Apelsincarpaccio med saffransglass

Äppelkaka med nöttäcke

Grekisk yoghurt med frukt, valnötter och honung

Italienska chokladmaränger

Choklad och nötgodis

Hallonsorbet

Chokladfondant med körsbär

Crêpes Suzette

Choklad sufflé