FISK
LAXPLANKA





















LAXPUDDING
4 PERS
6 stora potatisar
1 lök
4 ägg
4 dl mjölk
2-3 hg lax
1 knippe dill
Salt och peppar
Koka potatis.
Sätt på ugnen på 175 grader.
Skiva kokt potatis.
Stek lite lök lätt.
Varva potatis, lök och lax i en ugnsfast form.
Vispa äggen, tillsätt salt, peppar och dill.
Värm på mjölken, blanda med ägg blandningen och slå över blandningen på potatisen, löken och laxen.
175 grader i ca 60 min
Servera med Skirat smör och citron.
Laxpudding har följt hela vårt vuxna arbetsliv. Kicki serverade LP som vi kallade det på tidigt 80 tal på restaurang Glada Laxen i Stockholm.
När vi blev med egna restauranger serverade vi det där.
Och Roger sålde och åt till lunch många gånger under sin tid på Lisa Elmqvist i Saluhallen i Stockholm.
Nu lagar vi det gärna hemma!
