FLÄSKKÖTT
FLORENTINSK FLÄSK STEK MED RÖDVINSSKY OCH STEKT POTATIS MED ÄPPLE OCH ROSMARIN.
4 pers
Urbenad fläskkotlett ca 1 kg
ca 6 vitlöksklyftor
2 rejäla rosmarinkvistar
zest av 1 citron samt skivad
salt, peppar, olivolja och chili
Gör som en pasta av ovan ingredienser, smörj in kotlettraden och lägg citronskivorna ovanpå.
Lägg i en gjutjärnspanna och stek på 150 grader i ca 2-3 tim.
RÖDVINSSKY
Sjud 2 dl rödvin, 1 msk rödvinsvinäger, 1 lök, 2 vitlöksklyftor, 2 morötter morot, 1 selleristjälk, färsk el torkad rosmarin, 2 dl buljong. Sila av grönsakerna, reducera något, red av.
POTATIS
Koka potatisen nästan färdig, skiva och skiva äppelklyftor på 1-2 äpplen. Stek detta tillsammans med skivad vitlök och strö över lite färsk hackad rosmarin när det är klart.
