FLÄSKKÖTT

FLORENTINSK FLÄSK STEK MED RÖDVINSSKY OCH STEKT POTATIS MED ÄPPLE OCH ROSMARIN.

4 pers

Urbenad fläskkotlett ca 1 kg

ca 6 vitlöksklyftor

2 rejäla rosmarinkvistar

zest av 1 citron samt skivad

salt, peppar, olivolja och chili

Gör som en pasta av ovan ingredienser, smörj in kotlettraden och lägg citronskivorna ovanpå.

Lägg i en gjutjärnspanna och stek på 150 grader i ca 2-3 tim.

RÖDVINSSKY

Sjud 2 dl rödvin, 1 msk rödvinsvinäger,  1 lök,  2 vitlöksklyftor, 2 morötter morot, 1 selleristjälk, färsk el torkad rosmarin, 2 dl buljong. Sila av grönsakerna, reducera något, red av.

POTATIS

Koka potatisen nästan färdig, skiva och skiva äppelklyftor på 1-2 äpplen. Stek detta tillsammans med skivad vitlök och strö över lite färsk hackad rosmarin när det är klart.

© 2021 kamskogsmat 
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång